Εγκληματολογικό Μουσείο της Αθήνας

Εγκληματολογικό Μουσείο της Αθήνας: Μια ανατριχιαστική ξενάγηση – ΒΙΝΤΕΟ

Το Εγκληματολογικό Μουσείο της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, είναι πράγματι αρκετά διαφορετικό από τα τυπικά μουσεία

Το Εγκληματολογικό Μουσείο στην Αθήνα παρέχει μια μοναδική και κάπως ανησυχητική εικόνα του κόσμου του εγκλήματος και της εγκληματολογικής επιστήμης, καθιστώντας το ξεχωριστό πόλο έλξης για όσους ενδιαφέρονται για την εγκληματολογία, την ιατροδικαστική και τις ιστορικές εγκληματικές υποθέσεις.

5 γυναίκες δολοφόνοι που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθούν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με το Μουσείο Εγκληματολογίας της Αθήνας:

1. Περιεχόμενο: Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει περίπου 1.500 εκθέματα που σχετίζονται με διάφορες πτυχές της εγκληματολογίας. Τα εκθέματα αυτά περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, ορισμένα από τα οποία είναι αρκετά ασυνήθιστα. Παραδείγματα εκθεμάτων περιλαμβάνουν νεογνά, βρέφη και διάφορα μέρη του ανθρώπινου σώματος διατηρημένα σε φορμόλη, κεφάλια και κρανία σε βάζα, κεφάλια διαβόητων εγκληματιών, ναρκωτικά, δηλητηριώδη μανιτάρια, όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε εγκλήματα ή αυτοκτονίες, τη μοναδική γκιλοτίνα (γκιλοτόμος) που είναι γνωστό ότι υπήρξε στην Ελλάδα και τον μουμιοποιημένο σκελετό που βρέθηκε στο σπήλαιο του Νταβέλη.

2. Ιστορία: Το μουσείο ρίχνει φως στα εγκλήματα και τους εγκληματίες του 19ου και του 20ού αιώνα. Κάθε έκθεμα σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο έγκλημα ή ιστορικό γεγονός, παρέχοντας στους επισκέπτες μια μοναδική οπτική στην ιστορία του εγκλήματος της Ελλάδας.

3. Συλλογή: Τα εκθέματα του μουσείου δεν είναι απλώς τυχαία αντικείμενα- το καθένα έχει μια ιστορία. Για παράδειγμα, στο μουσείο εκτίθεται το κεφάλι του διαβόητου ληστή Γιαγκούλα, μαζί με το όπλο (“πουλί”) που πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε σε 54 φόνους. Μια άλλη εντυπωσιακή συλλογή περιλαμβάνει τα ταριχευμένα κεφάλια 12 ληστών από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν η ληστεία ήταν διαδεδομένη στην Ελλάδα.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

4. Εκπαιδευτική χρήση: Το Μουσείο Εγκληματολογίας εξυπηρετεί έναν εκπαιδευτικό σκοπό. Συνδέεται με το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς από φοιτητές που σπουδάζουν διάφορες ειδικότητες, όπως Ιατρική, Φαρμακευτική, Βιολογία, Αστυνομία, Βιολογία, Νοσηλευτική και Κοινωνιολογία.

5. Μοντέλα από κερί: Το μουσείο διαθέτει μια έκθεση με κέρινα μοντέλα που αναπαριστούν τραυματισμούς που προκύπτουν από διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των πυροβολισμών, των πυροβολισμών εξ επαφής και των τραυματισμών που προκαλούνται από κοπτικά εργαλεία. Τα μοντέλα αυτά χρησιμεύουν ως εκπαιδευτικά εργαλεία και δημιουργήθηκαν από τον γλύπτη Μητρόπουλο υπό την καθοδήγηση του ιατροδικαστή Βασίλη Κωνσταντέλου.

6. Ιστορικά εγκλήματα: Το μουσείο περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες και πληροφορίες για διάσημα εγκλήματα από τις αρχές του 20ού αιώνα, όπως η γνωστή υπόθεση Χαροκόπου και ο φρικιαστικός τεμαχισμός και η καύση του Αθανασόπουλου το 1931.

Φωτογραφικό υλικο από το Εγκληματολογικό Μουσείο της Αθήνας:

Δέρματα που έχουν υποστεί δερματοστιξία και έχουν αφαιρεθεί από νεκρούς

 

Συλλογή από τους βρόγχους και τις θηλιές που έχουν χρησιμοποιηθεί για στραγγαλισμό.

 

Συλλογή από κέρινα μοντέλα που αναπαριστούν τραυματισμούς

 

Διάφοροι τύποι όπλων που χρησιμοποιήθηκαν σε εγκλήματα.

 

Δείγματα τριχωτού κεφαλής για προτυποποίηση χρωματισμών.Χρησιμοποιούνταν από την αστυνομία για να εντοπίζονται πιο εύκολα οι καταζητούμενοι.

 

Η περίφημη «Παρδάλα» του λήσταρχου Γιαγκούλα με την οποία, εκτιμάται ότι σκότωσε 54 ανθρώπους εκτίθενται στο Εγκληματολογικό Μουσείο.

Απαγορευμένοι έρωτες μέσα απ’ τις σελίδες της ιστορίας

Πηγές φωτογραφιών: 1,2

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr