Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Δάνης Κατρανίδης θάνατος

Πέθανε ο αγαπημένος Δάνης Κατρανίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Δάνης Κατρανίδης. Ο διακεκριμένος ηθοποιός είχε αποσυρθεί από την υποκριτική τα τελευταία χρόνια λόγω ενός προβλήματος υγείας που κρατούσε μυστικό. Ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρώτος αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και επικεφαλής του θεατρικού τομέα, ανακοίνωσε με ανάρτησή του την είδηση του θανάτου του.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια….Το κενό είναι μεγάλο….», δημοσίευσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δάνης Κατρανίδης θάνατος

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1971. Από το 1971 έως το 1978 ήταν ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο. Κατά τη θεατρική περίοδο 1978-1979, άφησε εποχή παίζοντας το ρόλο του κομπέρ στην εμβληματική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο Κατρανίδης διέπρεψε σε διάφορα θεατρικά είδη, όπως τραγωδία, κωμωδία, μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η συμβολή του στο ραδιοφωνικό θέατρο.

Το βιβλίο που αγάπησες θα διδάσκεται πλέον στη Γ’ Λυκείου

Δίδαξε επίσης στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Σημαντική ήταν η πορεία του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως τα «Μυστικά της Εδέμ» «Βέρα στο Δεξί».  Ως μανιώδης ιστιοπλόος και λάτρης της θάλασσας, συμμετείχε και κέρδισε πολυάριθμους αγώνες ανοιχτής θάλασσας. Στην προσωπική του ζωή, ο Δάνης Κατρανίδης παντρεύτηκε τρεις φορές, αλλά δεν απέκτησε παιδιά.

Δάνης Κατρανίδης θάνατος

Το 1971 παντρεύτηκε την ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η οποία ήταν και συμμαθήτριά του στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Το ζευγάρι χώρισε έξι χρόνια αργότερα.

Σε συνέντευξή του ο Δάνης Κατρανίδης είχε δηλώσει:

«Έκανα τρεις γάμους γιατί κατ’ αρχήν ήθελα να κάνω οικογένεια. Οι γάμοι μεταξύ τους απείχαν πολλά χρόνια, δεν γινόντουσαν κάθε μήνα. Ο πρώτος με τον δεύτερο απέχει 17 χρόνια και ο δεύτερος με τον τρίτο δέκα. Είναι ένα εύλογο διάστημα για να πει κάποιος μπορώ να φτιάξω την ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να κάνω παιδιά. Δεν έχω μετανιώσει που το έκανα. Ο λόγος που δεν έκανα παιδιά, δεν ήταν παθολογικά αίτια. Άλλος ήταν ο λόγος και από ό,τι φάνηκε καλύτερα. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Μου έχουν δοθεί πράγματα απλόχερα και στη δουλειά και στη ζωή, παραπάνω από ό,τι περίμενα. Έχω κάνει πολλά λάθη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με επιείκεια».

Φιλμογραφία

Δάνης Κατρανίδης θάνατος

  1. 1974 Η δίκη των δικαστών
  2. 1975 Ο θίασος
  3. 1980 Ο γυρολόγος
  4. 1981 Κατάσκοπος Νέλη
  5. 1982 Το φράγμα
  6. 1983 Προσοχή, κίνδυνος
  7. 1983 Τα βαποράκια
  8. 2019 Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ
  9. 2021 Ταξίδι στα αστέρια

Η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε για την απώλειά του Δάνη Κατρανίδη:

«Πληροφορούμενη την απώλεια του Δάνη Κατρανίδη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δάνης Κατρανίδης υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός, που αφήνει πίσω του διακριτό στίγμα, αξιοποιώντας στο έπακρο το ταλέντο του και τελειοποιώντας τα εκφραστικά του μέσα. Μας χάρισε, σε μια πορεία πενήντα ετών, σημαντικές θεατρικές ερμηνείες, σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο. Η ευχέρεια με την οποία υπηρέτησε απαιτητικότατους ρόλους, αλλά και η φυσικότητα με την οποία επέβαλλε την παρουσία του στη σκηνή, μαγνητίζοντας το κοινό, έκρυβαν ένα χάρισμα που είχε καλλιεργηθεί με αφοσίωση και συνεχή δουλειά. Τα επιλεκτικά περάσματα του Δάνη Κατρανίδη από τη μεγάλη οθόνη και την τηλεόραση επιβεβαίωσαν τη σφραγίδα του ως σημαντικού ερμηνευτή.

Ο Δάνης Κατρανίδης κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση των ομοτέχνων του και του μεγάλου κοινού. Αξίζει να θυμόμαστε και άλλες πλευρές του, όπως τη συστράτευσή του, με πλείστους συναδέλφους του, υπέρ της Δημοκρατίας στο δημοψήφισμα του 1974, που φανέρωσε την ευαισθησία του ως πολίτη.

Στην οικογένειά του, τους πολλούς φίλους του και τους ομοτέχνους του απευθύνω ειλικρινέστατα συλλυπητήρια.»

«Πιπέρι στο στόμα»: 11 ακατάλληλα αποφθέγματα από διάσημες προσωπικότητες

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr