Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Κέιπ Τάουν τέχνη ιστορία

Για τους λάτρεις της ιστορίας και της τέχνης: 6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Κέιπ Τάουν

Το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής φημίζεται ως ένα σημαντικό τουριστικό hotspot, ιδιαίτερα για τα πλούσια ιστορικά μνημεία και τις ζωντανές γκαλερί τέχνης.

1. Το Κάστρο της Καλής Ελπίδας

Κέιπ Τάουν τέχνη ιστορία
Πηγή φωτογραφίας

Το Κάστρο της Καλής Ελπίδας, το παλαιότερο κτίριο του Κέιπ Τάουν, είναι ένας ιστορικός θησαυρός που λειτουργεί ταυτόχρονα ως γκαλερί τέχνης και στρατιωτική βάση. Κατασκευασμένο από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών μεταξύ 1666 και 1679, αυτό το φρούριο με το πεντάκτινο αστέρι χρησίμευσε ως στρατηγικό οχυρό και κέντρο διακυβέρνησης. Με την πάροδο των αιώνων, υπήρξε στρατιωτικό αρχηγείο, φυλακή και τώρα, ένα μουσείο που αποτυπώνει την πολύπλευρη ιστορία του Κέιπ Τάουν. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τους προμαχώνες του, να δουν ιστορικές εκθέσεις και να παρακολουθήσουν στρατιωτικές τελετές στην αυλή του.

2. Μουσείο Zeitz

Κέιπ Τάουν τέχνη ιστορία
Πηγή φωτογραφίας

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Zeitz της Αφρικής, που βρίσκεται στη Victoria & Alfred Waterfront, είναι το μεγαλύτερο μουσείο αφιερωμένο στην αφρικανική τέχνη. Προσελκύοντας πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, παρουσιάζει τόσο μόνιμες όσο και εναλλασσόμενες εκθέσεις. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα πρώην σιλό σιτηρών, το οποίο επανασχεδιάστηκε από τον Thomas Heatherwick και την ομάδα του, οι οποίοι μετέτρεψαν τον βιομηχανικό χώρο σε ένα αρχιτεκτονικό θαύμα με το πανύψηλο αίθριό του και τα μαξιλαράκια από γυαλί, καθιστώντας το ένα αριστούργημα της μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής.

3. Robben Island

Κέιπ Τάουν τέχνη ιστορία
Πηγή φωτογραφίας

Μια επίσκεψη στο Robben Island προσφέρει μια απογοητευτική ματιά στην ιστορία του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής. Αυτή η πρώην φυλακή υψίστης ασφαλείας που βρίσκεται στα ανοικτά της ακτής, κράτησε πολλούς ακτιβιστές κατά του απαρτχάιντ, συμπεριλαμβανομένου του Νέλσον Μαντέλα. Προσβάσιμο μέσω ενός 3,5 ωρών ταξιδιού με πλοίο, το νησί λειτουργεί τώρα ως μουσείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα κελιά της φυλακής και να μάθουν από πρώην κρατούμενους που έγιναν ξεναγοί. Εκτός από την ιστορική του σημασία, το νησί αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και καταφύγιο για ποικίλα είδη άγριας ζωής, όπως πιγκουίνους και αντιλόπες.

4. Rhodes Memorial

Κέιπ Τάουν τέχνη ιστορία
Πηγή φωτογραφίας

Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Devil’s Peak, το Rhodes Memorial τιμά τη μνήμη του Cecil John Rhodes, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας της νοτιοαφρικανικής ιστορίας. Εμπνευσμένο από το Ναό της Περγάμου, η μεγαλοπρεπής πέτρινη κατασκευή του μνημείου και τα αγάλματα των λιονταριών προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Κέιπ Τάουν. Αποτελεί επίσης πύλη για πολλά μονοπάτια πεζοπορίας στο Εθνικό Πάρκο Table Mountain, συνδυάζοντας τον ιστορικό προβληματισμό με τη φυσική ομορφιά.

5. Kirstenbosch Gardens

Κέιπ Τάουν τέχνη ιστορία
Πηγή φωτογραφίας

Οι Εθνικοί Βοτανικοί Κήποι Kirstenbosch, που βρίσκονται στις χαμηλότερες πλαγιές του Table Mountain, είναι ένας βοτανικός παράδεισος που αναδεικνύει την πλούσια χλωρίδα της Νότιας Αφρικής. Ιδρύθηκε το 1913 και στεγάζει μια τεράστια συλλογή αυτοφυών φυτών και πολυάριθμα γλυπτά που εξυμνούν τον πολιτισμό και την άγρια ζωή της Νότιας Αφρικής. Οι κήποι φιλοξενούν επίσης συναυλίες, καθιστώντας τον πολιτιστικό κόμβο και μια γαλήνια απόδραση για τους λάτρεις της φύσης.

6. Victoria & Alfred Waterfront

Κέιπ Τάουν τέχνη ιστορία
Πηγή φωτογραφίας

Η Victoria & Alfred Waterfront είναι το πολυσύχναστο κέντρο του Κέιπ Τάουν, με ένα μείγμα ιστορικών κτιρίων, μουσείων, καταστημάτων και εστιατορίων. Ανάμεσα στα επτά μουσεία της, ξεχωρίζουν το Μουσείο Zeitz και το Μουσείο Robben Island. Το Νοτιοαφρικανικό Ναυτικό Μουσείο, το Shimansky Diamond Experience και το Chavonnes Battery Museum προσφέρουν πληροφορίες για τη ναυτική και αποικιακή ιστορία της πόλης. Η ίδια η Waterfront είναι ένα υπαίθριο μουσείο, στολισμένο με δημόσια έργα τέχνης και ιστορικές κατασκευές, και στεγάζει επίσης το ενυδρείο Two Oceans Aquarium, όπου παρουσιάζεται η θαλάσσια ζωή της περιοχής.

Περισσότερα αξιοθέατα στο Κέιπ Τάουν

Η ελκυστικότητα του Κέιπ Τάουν εκτείνεται πέρα από αυτά τα έξι αξιοθέατα. Ο Κήπος της Εταιρείας στο City Bowl στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη Iziko της Νότιας Αφρικής και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Άλλα αξιοσημείωτα μουσεία περιλαμβάνουν το Μουσείο Bo-Kaap, το Μουσείο District Six, το Εβραϊκό Μουσείο της Νότιας Αφρικής, το Iziko Slave Lodge και το Ναυτικό Μουσείο της Νότιας Αφρικής. Έξω από την πόλη, το Cape Winelands διαθέτει ιστορικά κτίρια και δημοφιλείς εκδρομές για κρασί, εμπλουτίζοντας περαιτέρω την πολιτιστική εμπειρία.

Αν η ταξιδιωτική σας ορμή σας βγάλει εκεί κοντά, μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε προορισμούς που θα χορτάσουν την επιθυμία σας για ιστορία και τέχνη.

Τέχνη: Το μυστικό όπλο της Ουκρανίας

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr