Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Γιάνης Βαρουφάκης

Γιάνης Βαρουφάκης για την ταινία Barbie: «Ήταν απαίσιο, ντροπή στους φεμινιστές κριτικούς που το αποθέωσαν…»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μοιράστηκε την απογοήτευσή του σχετικά με την ταινία Barbie, την οποία παρακολούθησε το βράδυ της Κυριακής, μέσω ανάρτησης στο Twitter

Προσπαθώντας να μεταφέρει την εμπειρία του στους ακολούθους του, ο επικεφαλής του κόμματος MP25 συνέταξε ένα tweet το πρωί της Δευτέρας, δηλώνοντας την αρχική του ανησυχία:  «Είδα την Barbie χθες το βράδυ. Πήγα φοβούμενος ότι μπορεί να με κερδίσει»

Συνέχισε εκφράζοντας:

«Λάθος φόβος. Το βρήκα βασανιστικά απαίσιο. Ντροπή στους προοδευτικούς-φεμινιστές κριτικούς που της έδωσαν καλές κριτικές. Ένας θρίαμβος της εταιρικής προπαγάνδας έναντι των κινηματογραφικών αξιών/τέχνης».

Κατέληξε συμβουλεύοντας τους ακολούθους του και όσους εμπιστεύονται τη γνώμη του να αποφύγουν να δουν την ταινία αν είναι δυνατόν.

Μετά την ανάρτησή του, ένα άτομο απάντησε, αμφισβητώντας την κριτική του και του πρότεινε ότι ίσως ο Βαρουφάκης δεν είχε αντιληφθεί τα βαθύτερα μηνύματα της ταινίας και επέκρινε τον χαρακτηρισμό της ως “εταιρική προπαγάνδα”, θεωρώντας την αρνητική και άδικη. «Γιατί να μπείτε στον κόπο να παρακολουθήσετε κάτι αν είστε ήδη προκατειλημμένος απέναντί του; Ίσως απλά δεν καταλάβατε τα βαθύτερα μηνύματα που προσπαθούσε να μεταδώσει η ταινία. Το να την απορρίπτετε ως “εταιρική προπαγάνδα” φαίνεται μειωτικό και άδικο. Διαφορετικές αναφορές για διαφορετικούς ανθρώπους, υποθέτω».

Ο Βαρουφάκης στη συνέχεια έκανε άλλη μια ανάρτηση ως απάντηση, εξηγώντας την οπτική του:

«Επειδή μου αρέσει να εκπλήσσω τον εαυτό μου αγαπώντας ταινίες που νόμιζα ότι θα μισούσα. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου ήταν το αποτέλεσμα της παρακολούθησης μιας ταινίας που νόμιζα ότι θα απεχθανόμουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ταινία σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία στο box office, ξεπερνώντας μάλιστα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως μέσα σε μόλις 17 ημέρες από την κυκλοφορία της. Η “Barbie”, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στις 20 Ιουλίου, συγκέντρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 459 εκατομμυρίων δολαρίων στο βορειοαμερικανικό box office και επιπλέον 572 εκατομμύρια δολάρια στις αίθουσες παγκοσμίως.

10 αξιοσημείωτες γυναίκες που κατέκτησαν το Χόλιγουντ χωρίς να είναι «Barbie girls»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr