Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γαλλία: Ο καθεδρικός ναός της Ρουέν τυλίχθηκε στις φλόγες – (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ιστορικός καθεδρικός ναός της Ρουέν στη Γαλλία έπιασε φωτιά, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Οι εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν φλόγες να ξεσπούν από ένα στέγαστρο σκαλωσιάς κοντά στην κορυφή του κτιρίου, το οποίο φημίζεται για τους τρεις πύργους του που αντιπροσωπεύουν αιώνες αρχιτεκτονικής εξέλιξης.

Ο καθεδρικός ναός της Ρουέν είναι γνωστός για τη φιλοξενία των Γάλλων μοναρχών και διαθέτει πίνακες του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου του 19ου αιώνα Κλοντ Μονέ. Η κατασκευή αυτού του υπέροχου οικοδομήματος ξεκίνησε το 1080 και ολοκληρώθηκε γύρω στο 1200

Τηλεοπτικά πλάνα από τον σταθμό BFM δείχνουν μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται από τον γοτθικό καθεδρικό ναό, με τους θεατές στους δρόμους να ατενίζουν με δέος. Η σκηνή ξυπνά μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά του 2019 στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ο νομάρχης της περιοχής ανέφερε ότι ο καθεδρικός ναός έχει εκκενωθεί και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα και η έκταση των ζημιών παραμένει ασαφής.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Ιστορική νίκη στην Ιαπωνία: Ανώτατο Δικαστήριο κηρύσσει αντισυνταγματικό το νόμο περί στείρωσης

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr