Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
elisabeth

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ζωγραφιά από τα παιδικά της χρόνια που η μητέρα της υποτίμησε πουλήθηκε σε δημοπρασία

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’  ήταν πολυτάλαντη, αλλά σύμφωνα με τη μητέρα της, τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, η ζωγραφική δεν ήταν ένα από τα ταλέντα.

«The Crown»: Η «βασίλισσα Ελισάβετ» καπνίζει… χασίς και γίνεται viral στο διαδίκτυο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Αυτή η αστεία αποκάλυψη έγινε γνωστή όταν μια ζωγραφιά που η Ελισάβετ δημιούργησε ως νεαρή πριγκίπισσα, περίπου πέντε ετών, στις αρχές της δεκαετίας του 1930, βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο δημοπρασιών RR Auction με έδρα τη Βοστώνη.

Η ζωγραφιά παρουσίαζε ένα κόκκινο σπίτι, και συνοδευόταν από μια επιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ προς τον J. M. Barrie, τον δημιουργό του Peter Pan. Στην επιστολή της, περιγράφει την τέχνη της κόρης της ως “πολύ φτωχή”.

Στο γράμμα, η Ελισάβετ Α’ εκφράζει ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο το όνομα της κόρης της συνδέεται αποκλειστικά με φιλανθρωπικές πράξεις. Η επιστολή αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Αγαπητέ μου Sir James, λυπάμαι πολύ που δεν κατάλαβα ότι θα βγάζατε την ομιλία σας απόψε. Στέλνω βιαστικά ένα πολύ φτωχό σχέδιο, φοβάμαι. Η Ελισάβετ επέμενε να βάλει μια στέγη με πολλά μικρά παράθυρα για τις υπηρέτριες του παιδικού σταθμού.

Σας παρακαλώ, μην κάνετε καθόλου αναφορά στο όνομά της, καθώς δυσκολεύομαι τόσο πολύ και δεν είμαι σίγουρη τι είναι αυτό που θέλετε να πείτε.

Δεν είναι ότι δεν θα αισθανόμουν υπερήφανη αν γινόταν αναφορά στο όνομά της από εσάς, μόνο που δυσκολεύομαι να διατηρήσω μια εικόνα για εκείνη που δεν είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αλλά υποθέτω ότι το μόνο που θέλετε να πείτε είναι ότι σας ζωγράφισε μια εικόνα για το πώς θα έπρεπε να είναι το νοσοκομείο. Σας παρακαλώ, συγχωρέστε με που τα λέω όλα αυτά, αλλά μπορείτε να φανταστείτε σε τι μπελάδες μπαίνω!

Ωστόσο, ελπίζω ότι αυτή η πολύ φτωχή ζωγραφιά μπορεί να είναι έστω και λίγο χρήσιμη. Το γράφω αυτό πολύ βιαστικά, αφού συνάντησα τη Cynthia [Lady Asquith], η οποία μου είπε ότι το δείπνο σας είναι απόψε».

Υ.Γ.: «Αν μπορείτε να το καταφέρετε – δεν θα αφήσετε τον Τύπο να το φωτογραφίσει αυτό».

Φαίνεται ότι η ζωγραφιά αντιπροσώπευε την πρόταση της νεαρής πριγκίπισσας για ένα κτίριο στο Νοσοκομείο Παίδων Great Ormond Street στο Λονδίνο, το οποίο είχε τη στήριξη και την προστασία του James Barrie. Η ζωγραφιά, μαζί με το συνοδευτικό γράμμα προς τον J. M. Barrie, προσφέρθηκαν σε δημοπρασία και πωλήθηκαν με τελική τιμή 6,970$.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Προέβλεψαν τον θάνατό της οι Simpsons; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr