Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Αρχαίοι Έλληνες τρελά πράγματα

10 τρελά πράγματα που έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες και «φρικάραμε» τώρα που τα μάθαμε κι εμείς

Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως με το φτέρνισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί αντισύλληψη; Μάλλον, ναι ! Είναι σίγουρο πως δε θα επιβιώναμε στην Αρχαία Ελλάδα και τώρα έχουμε και στοιχεία.

Οι αρχαίοι Έλληνες, διάσημοι για τις φιλοσοφικές τους ιδέες και τη συμβολή τους στη δημοκρατία, έζησαν ζωές που, στην πραγματικότητα, απείχαν πολύ από τη λαμπερή εικόνα που συχνά απεικονίζεται στα βιβλία ιστορίας. Η εξερεύνηση του Μαρκ Όλιβερ των λιγότερο αλμυρών πτυχών της ζωής των αρχαίων Ελλήνων αποκαλύπτει έναν κόσμο ιδιόρρυθμων συνηθειών, αντισυμβατικών ιατρικών πρακτικών και κοινωνικών προτύπων που μπορεί να φαίνονται αποκρουστικά στις σύγχρονες ευαισθησίες.

Θα σας θεωρούσαν όμορφη- ο στην Αρχαία Ελλάδα; 15 facts για να λυθούν οι απορίες μας

Η εξερεύνηση από τον Mark Oliver των λιγότερο γοητευτικών πτυχών της αρχαίας ελληνικής ζωής αμφισβητεί τις ρομαντικές αντιλήψεις του παρελθόντος

1. Διαγνωστική γευσιγνωσία από τους γιατρούς:
Στην αρχαία Ελλάδα, ένα ταξίδι στον γιατρό περιελάμβανε κάτι περισσότερο από μια απλή συμβουλή. Οι γιατροί βασίζονταν στη γευσιγνωσία σωματικών υγρών, συμπεριλαμβανομένου του κεριού των αυτιών, του φλέγματος και του εμετού, ως διαγνωστικά εργαλεία. Αυτή η ιδιότυπη πρακτική, που αποδίδεται στον σημαίνοντα Ιπποκράτη, ανέδειξε την πεποίθηση ότι κάθε σωματικό υγρό είχε μια ξεχωριστή γεύση που υποδήλωνε την υγεία ή την ασθένεια.

2. Οι πέτρες και τα κεραμικά ως χαρτί τουαλέτας:
Η απουσία χαρτιού τουαλέτας μέχρι τον 16ο αιώνα σήμαινε ότι οι Έλληνες έπρεπε να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να καθαρίζονται. Οι πέτρες και τα σπασμένα θραύσματα κεραμικών αγγείων ήταν κοινά εργαλεία για την προσωπική υγιεινή, με μια ρήση που ενθάρρυνε τη λιτότητα: “Τρεις πέτρες είναι αρκετές για να σκουπιστείς”.

3. Δώρα (;)
Οι μεγαλύτεροι Έλληνες άνδρες προσέφεραν ζωντανά κοκόρια σε νεαρά αγόρια, ξεκινώντας σχέσεις που θόλωναν τα όρια μεταξύ καθοδήγησης και ρομαντικής εμπλοκής. Αυτή η ιδιότυπη παράδοση έληγε όταν το αγόρι άρχιζε να αφήνει τρίχες στο πρόσωπο, συμβολίζοντας τη μετάβασή του στον ανδρισμό.

Αρχαίοι Έλληνες τρελά πράγματα

4. Πώληση του ιδρώτα των αθλητών ως φάρμακο:
Οι Έλληνες αθλητές, οι οποίοι εμφανίζονταν γυμνοί, έβγαζαν τον ιδρώτα με αυτόν δημιουργούσαν ένα παρασκεύασμα, το οποίο έπειτα πουλιότα ως φάρμακο, με τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι μπορούσε να ανακουφίσει τους πόνους.

5. Ανορθόδοξες θεραπείες για γυναικείες παθήσεις:
Η αρχαία ελληνική ιατρική ακολουθούσε μια ανορθόδοξη προσέγγιση στα θέματα υγείας των γυναικών, υποστηρίζοντας θεραπείες που περιλάμβαναν κοπριά αγελάδας και άλλες απωθητικές ουσίες.

6. Το φτέρνισμα ως αντισύλληψη:
Ο γιατρός Σωρανός πρότεινε μια ασυνήθιστη μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων για τις γυναίκες – το φτέρνισμα. Αυτή η μη πρακτική συμβουλή, μαζί με προτάσεις όπως το τρίψιμο μελιού ή ρητίνης κέδρου στα γεννητικά όργανα, αντανακλούσε την έλλειψη αποτελεσματικών μεθόδων αντισύλληψης.

7. Ζώνες αγνότητας για τους Δούλους:
Για να αποτρέψουν τους δούλους από το να επιδίδονται σε σεξουαλικές δραστηριότητες, οι ιδιοκτήτες τους ανάγκαζαν να φορούν ζώνες αγνότητας μέσω μιας πρακτικής που ονομαζόταν μπόλιασμα. Μεταλλικοί δακτύλιοι σφράγιζαν τα γεννητικά όργανα, εξασφαλίζοντας την αγνότητα.

8.  Η ανατομία για τις λεσβίες:
Οι αρχαίοι Έλληνες δυσκολεύονταν να κατανοήσουν τη γυναικεία ομοφυλοφιλία, οδηγώντας σε παράξενες ιδέες όπως ότι οι λεσβίες είχαν υπερμεγέθεις κλειτορίδες. Αυτή η παρανόηση διατηρήθηκε για αιώνες και επηρέασε ακόμη και μεταγενέστερους στοχαστές όπως ο Σίγκμουντ Φρόιντ.

Αρχαίοι Έλληνες τρελά πράγματα

9. Η κοπριά του κροκοδείλου στην ιατρική:
Η κοπριά του κροκόδειλου βρήκε εκπληκτικές εφαρμογές στην ελληνική ιατρική. Συνιστούνταν για τη θεραπεία των ουλών γύρω από τα μάτια, αναδεικνύοντας τους ιδιόμορφους τρόπους με τους οποίους τα στοιχεία της φύσης ενσωματώνονταν στις αρχαίες θεραπείες.

10. Φαλλικές παρελάσεις και προέλευση της κωμωδίας:
Οι ετήσιες φαλλικές πομπές αποτελούσαν εξέχουσα πτυχή των διονυσιακών εορτασμών στην Αθήνα. Αυτές οι ζωηρές παρελάσεις, όπου άνδρες και γυναίκες κρατούσαν περήφανα μεγάλους φαλλούς, πιστεύεται από τον Αριστοτέλη ότι είναι η γενέτειρα του κωμικού θεάτρου. Να θυμίσουμε πως ακόμη οι φυλλοφορείς πραγματοποιούνται σε πόλεις της Ελλάδος.

 

Όταν ο Διογένης έπεσε θύμα της ομορφότερης εταίρας – Μια φάρσα στην Αρχαία Ελλάδα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr