Αρβελέρ ευτυχία

Αρβελέρ: «Καιρός να μάθουμε στα παιδιά μας πάνω από όλα την ανθρωπιά…»

Με κάθε απόσπασμα της Αρβελέρ υπάρχει ένα κάλεσμα για ενδοσκόπηση, μια απαλή ώθηση για να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες και τις αντιλήψεις μας.

Οι ιδέες της Αρβελέρ πολλές φορές εγείρουν τα συναισθήματα υπέρ της ή εναντίον της. Αυτό αποδεικνύει και τη σημαντικότητα τους. Ας αντλήσουμε έμπνευση και καθοδήγηση από αυτές οι λέξεις ενός σημαντικού, πολύ σημαντικού ανθρώπου.

Η επιτυχία, ένας στόχος που επιδιώκεται από πολλούς, γίνεται συχνά συνώνυμο των επιτευγμάτων και των επαίνων. Ωστόσο, αυτά τα λόγια μας προκαλούν να επαναπροσδιορίσουμε την επιτυχία, να αναγνωρίσουμε ότι η αληθινή εκπλήρωση δεν βρίσκεται στη συσσώρευση πλούτου ή κατάστασης, αλλά στην καλλιέργεια της ευτυχίας και της ικανοποίησης. Μας προτρέπουν να βαδίζουμε στο μονοπάτι της επιτυχίας με ενσυνειδητότητα, χωρίς ποτέ να χάνουμε από τα μάτια μας τη σημασία της εσωτερικής χαράς και της συναισθηματικής ευημερίας.

Η έννοια της πατρίδας, βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη ψυχή, αποκτά νέες διαστάσεις καθώς εξετάζουμε την έννοια του “εξωτερικού”. Αυτά τα αποφθέγματα μας προσκαλούν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να αναγνωρίσουμε τη διασύνδεση των πολιτισμών και των λαών πέρα από τα σύνορα. Μας υπενθυμίζουν ότι η πατρίδα δεν είναι απλώς ένας φυσικός χώρος, αλλά ένα αίσθημα του ανήκειν, που υπερβαίνει τα γεωγραφικά όρια και αγκαλιάζει την ποικιλομορφία της παγκόσμιας κοινότητάς μας.

Η Αρβελέρ καταρρίπτει τους μύθους για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

7 αποφθέγματα της Αρβελέρ

  1. Καιρός να μάθουμε στα παιδιά μας πάνω από όλα την ανθρωπιά, το μόνο δημιούργημα του ανθρώπου που δεν σκοτώνει.
  2. Αυτό είναι το λάθος. Μια επιτυχία χωρίς ευτυχία δεν είναι επιτυχία.
  3. Αν πάνε στην Ευρώπη πάνε ουσιαστικά στο σπίτι τους… Αν θεωρήσουμε “εξωτερικό”.
  4. Πραγματική απώλεια είναι όταν οι γυναίκες κρύβουν τα χρόνια τους και χάνουν αναμνήσεις.
  5. Αυτογνωσία είναι η δυνατότητα, να ξέρεις πού μπορείς να πας.
  6. Αθωότητα σημαίνει εμπιστοσύνη στον άλλο, όποιος και αν είναι αυτός, αλλά και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Η αθωότητα κλονίζεται από την κατάχρηση εμπιστοσύνης.
  7. Η μόνη επιστημονική αρετή είναι να ξεχωρίζεις το ουσιώδες από το επουσιώδες, για να μπορείς μετά να το λες και να το δείχνεις.

Νέες δηλώσεις της Αρβελέρ: «Έφτασα 100 χρόνων για να βεβαιωθώ ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι στη Βεργίνα»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr