Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ντόναλντ Τραμπ απόπειρα δολοφονίας

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Πώς φυγαδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ:  Οι μέρες κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας πυκνώνουν για τις ΗΠΑ!

Ο Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά το περιστατικό. Το FBI ερευνά το συγκλονιστικό γεγονός ως απόπειρα δολοφονίας!

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε στο αυτί από σφαίρα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια το Σάββατο. Η επίθεση αυτή ενέτεινε την ήδη έντονη προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία, ο δράστης σκοτώθηκε και ένας παρευρισκόμενος σκοτώθηκε, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Το FBI επιβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει το γεγονός ως απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.
Ο δράστης δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως, αλλά πηγές του CNN ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν 20χρονο άνδρα από την Πενσυλβάνια. Αξιωματούχος του FBI ανέφερε ότι τα κίνητρα του δράστη είναι ακόμη άγνωστα.

Ο πυροβολισμός

Ο 78χρονος Τραμπ είχε μόλις ξεκινήσει την ομιλία του όταν έπεσαν πυροβολισμοί. Ο Τραμπ έπιασε αμέσως το δεξί του αυτί, το οποίο άρχισε να αιμορραγεί έντονα, με αποτέλεσμα να πέσει στα γόνατα. Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον περικύκλωσαν γρήγορα για προστασία. Ο Τραμπ σηκώθηκε περίπου ένα λεπτό αργότερα, με το καπέλο του “Make America Great Again” πεσμένο, και ακούστηκε να λέει “περιμένετε, περιμένετε” στους πράκτορες πριν απομακρυνθεί με συνοδεία ενός μαύρου SUV.

Ντόναλντ Τραμπ απόπειρα δολοφονίας

Απαντήσεις και επακόλουθα

Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί αξιωματούχοι καταδίκασαν γρήγορα την επίθεση. Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανέφερε ότι “είναι καλά” και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο δήλωσε ότι ο Τραμπ έφυγε από το Μπάτλερ. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντάνιελ Μόζερ ενημέρωσε το CNN ότι ο Τραμπ κατευθύνεται στο γκολφ κλαμπ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχολίασε: “Δεν υπάρχει χώρος για αυτού του είδους τη βία στην Αμερική. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να την καταδικάσουμε”. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν μίλησε με τον Τραμπ μετά την επίθεση.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τέξας Ρόνι Τζάκσον αποκάλυψε στο Fox News ότι ο ανιψιός του τραυματίστηκε στην επίθεση. Το περιστατικό αυτό προκάλεσε ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ.

Αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων

Ο Ρον Μους, υποστηρικτής του Τραμπ στη συγκέντρωση, αφηγήθηκε ότι άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς και είδε το πλήθος και τον Τραμπ να σκύβουν γρήγορα. Περιέγραψε την ταχεία αντίδραση της Μυστικής Υπηρεσίας. Ο Moose είδε επίσης έναν άνδρα να καταδιώκεται από πράκτορες με στρατιωτικές στολές και άκουσε επιπλέον πυροβολισμούς. Σημείωσε ότι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν πάρει θέσεις στην οροφή μιας κοντινής αποθήκης.

Το BBC πήρε συνέντευξη από έναν αυτόπτη μάρτυρα που είδε έναν ένοπλο άνδρα να ανεβαίνει στην οροφή ενός κτιρίου κοντά στη συγκέντρωση. Αυτός και άλλοι προσπάθησαν να ειδοποιήσουν τις υπηρεσίες ασφαλείας για τον δράστη. Οι πυροβολισμοί φάνηκε να προέρχονται έξω από την περίμετρο ασφαλείας των Μυστικών Υπηρεσιών.

Η προεκλογική ομάδα του Μπάιντεν ανακοίνωσε την αναστολή των τηλεοπτικών διαφημίσεων και άλλων προεκλογικών δραστηριοτήτων της ως απάντηση στην επίθεση.

Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Μάιο έδειξε ότι δύο στους τρεις Αμερικανούς ανησυχούν για την αύξηση της πολιτικής βίας. Ορισμένοι από τους Ρεπουμπλικανούς συμμάχους του Τραμπ υπέθεσαν ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα, επισημαίνοντας την εμπρηστική ρητορική υψηλόβαθμων Δημοκρατικών αξιωματούχων.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Σκαλίσι, προηγούμενο θύμα επίθεσης με πολιτικά κίνητρα, επέκρινε τη βίαιη ρητορική και ζήτησε τον τερματισμό της. Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν υποστήριξε ότι οι Δημοκρατικοί επιθυμούν εδώ και καιρό να απομακρύνουν τον Τραμπ και είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να πετύχουν αυτόν τον στόχο.

Σε κάθε περίπτωση η απόπειρα δολοφονίας Τραμπ ξυπνά μαύρες εικόνες από το παρελθόν, όπου οι εμφυλιακές αναταράξεις οδηγούσαν σε θανάτους προέδρων.

Παρακολουθήστε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ:

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

30 εκπληκτικά γεγονότα για την Αμερική που όλοι θα έπρεπε να ξέρουμε

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr