Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Καρύδης

Ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, σε ηλικία 85 ετών, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, αφήνοντας βαθύτατο αποτύπωμα.

Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη στις 13:30, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Ζωγράφου. Ο Ντίνος Καρύδης, πατέρας της ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου, έδινε μάχη με τον καρκίνο για πάνω από μια δεκαετία, ενώ στο παρελθόν είχε υποστεί καρδιακή προσβολή.

Ο Καρύδης διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αντιμετωπίζοντας ένα δύσκολο ταξίδι υγείας. Το 2018, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου συλλαλητηρίου που σχετιζόταν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπέστη καρδιακή προσβολή, η οποία οδήγησε στην εμφύτευση βηματοδότη.

Ντίνος Καρύδης
Πηγή φωτογραφίας

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε δημόσια μέσω ανάρτησης στο Facebook από τον Σπύρο Μπιμπίλα:

«Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας’Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..»

Ο Ντίνος και η Αλίκη 

Το ταλέντο του Ντίνου Καρύδη εκτεινόταν στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Στην αρχή της καριέρας του, ο Καρύδης έγινε ευρέως γνωστός για το ρόλο του στο πλευρό της θρυλικής Αλίκης Βουγιουκλάκη στην κλασική ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Αναλογιζόμενος τις εμπειρίες του, σε διάφορες συνεντεύξεις του είχε θυμηθεί με αγάπη τις συνεργασίες του με εμβληματικές ηθοποιούς όπως η Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη:

«Στην ταινία: Η Αλίκη στο ναυτικό όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπο μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι. Μου είπε η ίδια Ντίνο πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό. Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος. Αυτό το λέω για πρώτη φορά. Θυμάμαι όταν πήγα και βρήκα την Τζένη Καρέζη και την είδα μπροστά μου έπαθα ζημιά με τα μάτια της. Δεν είχε βρει τον Καζάκο ακόμη. Τα μάτια της Καρέζη ήταν απίστευτα και δεν θα ξεχάσω το πόσο εντυπωσιάστηκα.Ήταν φίρμα ήδη.»

Ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει και για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια:

«Μεγάλωσα σ’ ένα κοτέτσι, με τον φόβο του σπιτονοικοκύρη που ερχόταν να ζητήσει το νοίκι και δεν είχαμε να τον πληρώσουμε. Μέναμε σε ένα απάνθρωπο δωμάτιο 2×3, που είχε χώμα κάτω αντί για πάτωμα και όταν έβρεχε, βγαίναμε έξω για να μη βραχούμε επειδή έσταζε το χαρτόνι που είχαμε για στέγη. Φοβάμαι την πείνα. Ζούσα από παιδί με αυτή τη φοβία και την κουβαλάω. Η μάνα μου μ’ έσερνε από συσσίτιο σε συσσίτιο και, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, αυτά τα βιώματα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω.

Ο φόβος της πείνας έρχεται ακόμη συνέχεια σαν εφιάλτης. Γι’ αυτό δεν τόλμησα να κυνηγήσω μεγαλύτερα πράγματα στην καριέρα μου και βολευόμουν πάντα με ψίχουλα και έλεγα να μην τα χάσω κι αυτά».

«Καλοκαιράκηδες – τέλος»: 41 ταινίες για τους φθινοπωρινούς Μαραθώνιούς σου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr