Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Μ. Καραγάτση Η μεγάλη χίμαιρα ΕΡΤ

Ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας «ζωντανεύει» στην οθόνη από την ΕΡΤ

Το περίφημο βιβλίο που απασχόλησε την επικαιρότητα για το είδος γραφής του συγγραφέα και τα ηθικά διδάγματά του ετοιμάζεται να γίνει τηλεοπτική σειρά. 

Σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη και με πρωταγωνιστές αγαπημένους ηθοποιούς, το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα» έρχεται για πρώτη φορά ως σειρά στη ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ.

Η σειρά είναι συμπαραγωγή της ΕΡΤ, της Foss Productions, της Beta Films και της MomPracem Film, ενώ στην παραγωγή συμμετέχουν επίσης η Boo Productions και άλλοι μεγάλοι τηλεοπτικοί επενδυτές.

Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος, που αποτελεί ορόσημο της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, έχει ως στόχο να αποδώσει με ακρίβεια και σεβασμό την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες της δεκαετίας του ’30.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίνας θα υποδύεται η Fotini Peluso, Ιταλίδα ηθοποιός ελληνικής καταγωγής, η οποία ενσαρκώνει την εσωτερική σύγκρουση και το πάθος της πρωταγωνίστριας. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου θα υποδύεται τον σύζυγο της Μαρίνας, ενώ η Καρυόφυλλια Καραμπέτη (έχουμε ενθουσιαστεί ήδη) θα υποδύεται τη Ραΐζαινα, έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας, ενώ ο Δημήτρης Κίτσος θα ενσαρκώσει τον χαρακτήρα του Μηνά.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – Πηγή φωτογραφίας
Fotini Peluso – Πηγή φωτογραφίας
Ανδρέας Κωνσταντίνου – Πηγή φωτογραφίας
Δημήτρης Κίτσος  – Πηγή φωτογραφίας

Μ. Καραγάτσης: 10 αποφθέγματα από τη «Μεγάλη Χίμαιρα»

 

Ο Καραγάτσης, ο αμφιλεγόμενος.

Ο Μ. Καραγάτσης είναι αμφιλεγόμενος, αφιλτράριστος και βαθιά συνδεδεμένος με το ανθρώπινο και το σαρκώδες. Αυτός ήταν και ο λόγος να ξεσπάσει μια διαμάχη στο διαδίκτυο σχετικά με το εάν το έργο του δικαιούται να λαμβάνει χώρο στον σύγχρονο κόσμο του δαμασμένου λόγου. Αν και η συγκεκριμένη συζήτηση ήταν εξαιρετικά μη λογοτεχνική επανάφερε στο προσκήνιο το έργο του, έπειτα από την αναφορά που είχε γίνει στην ελληνική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro».

Γράφτηκαν αρκετά πράγματα για το πρόσωπό του και τις «πατριαρχικές καταβολές» του έργου του αλλά δεν αξίζει να ασχοληθούμε με τις φαντασιώσεις διάφορων αρθρογράφων, ας παραμείνουμε στην ουσία: το έργο του Καραγάτση παραμένει καυτό, γραμμένο σε καλά ελληνικά και καταγράφει μια εποχή που μας είναι ιδιαίτερα άγνωστη…
Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Καραγάτσης: «Δεν υπάρχει λογικός συγκρατημός, φόβος, συνείδηση του πρεπούμενου και του άπρεπου»

Η ιστορία του αριστουργήματος 
Η ιστορία της Μαρίνας, μιας «ξένης» που φτάνει στην Ελλάδα του μεσοπολέμου με κίνητρο τον έρωτα, είναι ένα σκληρό, σκοτεινό μελόδραμα που αγγίζει κοινωνικά θέματα που αφορούν την εποχή μας.

Η Μεγάλη Χίμαιρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας. Τοποθετείται στη δεκαετία του 1930 και τοποθετεί στο επίκεντρό του μια σύγχρονη ηρωίδα. Η πρωταγωνίστρια, η Μαρίνα, είναι μια παθιασμένη γυναίκα που κυνηγάει με μανία την ευτυχία της, αλλά σταδιακά οδηγεί τον εαυτό της και τους γύρω της στην καταστροφή.

Πρόκειται για ένα έργο, γεμάτο σπουδαία γεγονότα, ισχυρές συγκρούσεις και έντονα συναισθήματα, τολμώντας να αποκαλύψει όλη την πολυπλοκότητα του ψυχισμού της ηρωίδας που διεκδικεί τις επιθυμίες της σε μια εποχή κοινωνικής απαξίωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη και ιστορική Ερμούπολη στο νησί της Σύρου. Η Σύρος αντικατοπτρίζει τον αυθεντικό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της εποχής στην οποία διαδραματίζεται η σειρά. Έτσι, το κυκλαδίτικο νησί Σύρος με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική της θα μεταμορφωθεί σ’ ένα φυσικό σκηνικό, δίνοντας έμφαση στο μοναδικό τοπίο και τα ιστορικά κτίρια, μεταδίδοντας την ιστορική ατμόσφαιρα και την αυθεντικότητα της εποχής.

Αναμένουμε με ενθουσιασμό!

21 «σαρκικά» αποφθέγματα του Μ. Καραγάτση τιμούν το ανθρώπινο

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr