Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
νέο όργανο ανθρώπινο σώμα

Επιστήμονες ανακάλυψαν κατά λάθος ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Kατά λάθος  ανακαλύφθηκε ένα νέο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό. Ποια είναι η λειτουργία του;

Τον Σεπτέμβριο του 2020, μια ομάδα επιστημόνων έπεσε πάνω σε μια αξιοσημείωτη αποκάλυψη, ρίχνοντας φως στην κρυμμένη πολυπλοκότητα των εσωτερικών λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος.

Κίτρινη Δημοσιογραφία: Πώς ήταν τα «Fake News» τον 19ο αιώνα;

 

Αρχικά, το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε στη μελέτη του καρκίνου του προστάτη, ένα φαινομενικά άσχετο θέμα. Χρησιμοποίησαν αξονικές τομογραφίες σε ασθενείς που είχαν λάβει ραδιενεργό γλυκόζη για την ανίχνευση όγκων. Προς έκπληξή τους, οι τομογραφίες φώτισαν δύο άγνωστες μέχρι τότε περιοχές μέσα στην κρανιακή περιοχή. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι αυτές οι αινιγματικές δομές ήταν ένα ζεύγος σιελογόνων αδένων. Αυτό το νεοανακαλυφθέν όργανο ήταν φωλιασμένο στην περίπλοκη διασταύρωση της ρινικής διόδου και του λαιμού, τοποθετημένο ακριβώς πίσω από την περιοχή του προσώπου.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Αυτοί οι αδένες χρησιμεύουν κυρίως για να υγραίνουν και να λιπαίνουν την περιοχή του λαιμού πίσω από τη μύτη και το στόμα. Οι ειδικοί έμειναν άναυδοι, αναρωτώμενοι πώς αυτοί οι αδένες παρέμεναν ανεξερεύνητοι για τόσο πολύ καιρό. Ο δρ Wouter Vogel, ακτινοθεραπευτής ογκολόγος στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου, πρότεινε ότι η απροσπέλασή τους θα μπορούσε να αποδοθεί στην ανάγκη για εξαιρετικά ευαίσθητες τεχνικές απεικόνισης και στην κάπως δυσπρόσιτη θέση τους.

Ένας κλεμμένος πίνακας 300 ετών από Αμερικανό στρατιώτη επέστρεψε στη Γερμανία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr