Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Paul Di Anno

Η τελευταία μάχη: Ο Paul Di Anno, η «αντάρτικη» φωνή των Iron Maiden απεβίωσε στα 66 του χρόνια

Ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής ιστορίας των Iron Maiden χάθηκε. Ο Paul Di Anno, τραγουδιστής των δύο πρώτων άλμπουμ του διάσημου heavy metal συγκροτήματος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο Paul μπήκε στο συγκρότημα το 1978 για να αντικαταστήσει τον Dennis Willock, ο οποίος προηγουμένως έκανε τα φωνητικά, αλλά η συνεργασία τους διήρκεσε μόνο τρία χρόνια.

Το φαινόμενο «All Them Witches»

Τραγούδησε στο πρώτο άλμπουμ των Iron Maiden, Iron Maiden’s name, που κυκλοφόρησε το 1980, το οποίο θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ της νέας γενιάς του βρετανικού heavy metal. Ένα χρόνο αργότερα ηχογράφησε με το συγκρότημα το άλμπουμ Killers και το EP Maiden Japan.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Ωστόσο, λόγω της κατάχρησης και του σοβαρού εθισμού του, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τη φωνή του, γεγονός που ανάγκασε τους Iron Maiden να ακυρώσουν πολλές από τις προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις τους. «Έπαιρνα κοκαΐνη 24 ώρες το 24ωρο», εξομολογήθηκε τότε, και το 1981 αντικαταστάθηκε τελικά από τον Bruce Dickinson.

paul de anno
Πηγή φωτογραφίας

Τα επόμενα χρόνια, ο Paul Di Anno δημιούργησε διάφορα συγκροτήματα, με πιο γνωστά τα «Battlezone» και «The Killers», αλλά αρνήθηκε πεισματικά να τραγουδήσει τραγούδια των Iron Maiden σε συναυλίες.

Το 2006 και το 2007, ηχογράφησε δύο άλμπουμ με τραγούδια του διάσημου heavy metal συγκροτήματος, τα «The Maiden Years – The Classics» και «Iron Maiden Days and Evil Nights», αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που τον έχουν καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι. Παραλίγο να πεθάνει από σηψαιμία, πέρασε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο γόνατο σε νοσοκομείο της Κροατίας, στο κόστος της οποίας βοήθησαν οι Iron Maiden, όπως αποκάλυψε.

Διαβάστε περισσότερα για τη μουσική παρακάτω:

Εξερευνώντας το ηχητικό σύμπαν του Boris Brejcha

Οι κασέτες επιστρέφουν, με την «Gen Z» να ηγείται αυτής της μουσικής τάσης

“Hey Porter” και “Cry! Cry! Cry!”: Τα πρώτα βήματα του Johnny Cash στη μουσική βιομηχανία

Καρυωτάκης: 8 φορές που τα ποιήματα του ζωντάνεψαν μέσω της μουσικής

10 φορές που η ροκ -μέταλ μουσική έγινε ένα με την κλασική

«The Wall»: Όταν «ακούσαμε» το κρυφό μήνυμα του άλμπουμ που άλλαξε την ιστορία της μουσικής

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr