Ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου καλεί τους γονείς και τους φροντιστές να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση μιας σειράς θεμάτων και συνεπειών που σχετίζονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων.
Έχει εφαρμόσει μέτρα εντός του σχολείου για τον περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων και τονίζει τη σημασία της συνεργασίας των γονέων σε αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον, τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης βασικών, προσιτών κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν μόνο κλήσεις και μηνύματα κειμένου, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, και επιμένει ότι οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι απενεργοποιημένες και να φυλάσσονται στις τσάντες των μαθητών.
Μαθήτρια δώρισε 14.000 βιβλία σε 38 σχολεία – Πώς το κατάφερε;
Επιπλέον, ο Διευθυντής συμβουλεύει τους γονείς και τους κηδεμόνες να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να φέρνουν ακριβές συσκευές στο σχολείο, καθώς υπάρχει κίνδυνος απώλειας ή κλοπής, τόσο εντός όσο και εκτός του σχολικού χώρου. Συνολικά, ο Διευθυντής τονίζει την ανάγκη για κοινές προσπάθειες μεταξύ του σχολείου και των γονέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
Ο Διευθυντής επισημαίνει πως: «μεγάλη εξάρτηση από τα κινητά, η οποία εκδηλώνεται με αδυναμία συγκέντρωσης στο μάθημα και προσμονή του διαλείμματος ώστε να ελέγξουν το κινητό τους, προσπάθεια χρήσης του κινητού ακόμα και μέσα στην τάξη, άρνηση να παραδώσουν τη συσκευή όταν πιαστούν από τον καθηγητή να τη χρησιμοποιούν, υπερβολικό θυμό όταν η συσκευή παραδοθεί στη διεύθυνση, άμεση ειδοποίηση του γονέα από τον οποίο επιτακτικά ζητούν να έρθει να παραλάβει τη συσκευή από τη διεύθυνση, χρήση της συσκευής για κοροϊδία ή και άσκηση ψυχολογικής βίας σε συμμαθητή τους μέσα από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, καταγραφή και ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αστείων ή βίαιων συμπεριφορών για την διασκέδασή τους”, καλεί γονείς και κηδεμόνες να συνεργαστούν με τη Διεύθυνση “βάζοντας το όριο που χρειάζονται τα παιδιά κι εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που προβλέπει ρητά την απαγόρευση της χρήσης των έξυπνων κινητών συσκευών κατά τη διάρκεια των ωρών που βρίσκονται στο σχολείο.»
Δανία: Η υποχρεωτική διδασκαλία της ενσυναίσθησης στα σχολεία και η «Βιβλιοθήκη Ανθρώπων»